Nokia-Viholan koulun kansainväliset oppitunnit


eTWINNING

eTwinning-projektimme "TellUs" sai alkunsa syksyllä 2021 ja sitä on jatkettu säännöllisin kuukausitehtävin siitä lähtien. Näihin tehtäviin kaikki halukkaat luokat ovat saaneet osallistua oman valintansa ja kiinnostuksensa mukaan. Uuden eTwinning-alustan kokiessa käynnistymisvaikeuksia, emme saaneet lukuvuoden 2021-2022 materiaaleja uudelleen käyttöömme tarpeeksi nopeasti, joten päädyimme perustamaan projektin uudestaan syksyllä 2022 ja silloin se sai nimekseen "TellUs 2.0". Meitä on viisi koulua mukana tässä projektissa eri puolilta Eurooppaa. Nokia-Viholan koulun lisäksi Vialongan koulu Portugalista, (olemme tehneet yhdessä jo parikin eTwinning-projektia sekä olleet kumppaneina Erasmus+ -hankkeessa nimeltä "Act Green", minkä myötä olemme päässeet vierailemaan toistemme kouluillakin. Lisäksi Vialongasta on meillä täällä Nokialla käynyt opettajia job shadowing -jaksolla), koulu Puolan NiedzwiedzistäTyrnavoksen koulu Kreikasta (sielläkin yksi tuttu opettaja, joka oli  mukana entisen koulunsa kanssa Act Green -hankkeessa) sekä La Bassan koulu Espanjan Kataloniasta, jonka kanssa olemme eri englannin opetusryhmien kanssa tehneet yhteistyötä jo pidemmän aikaa. Askel askeleelta koulumme alkaa saada yhä enemmän kansainvälisiä yhteyksiä ja verkostoitua Euroopan laajuisesti. Tavoitteenamme on, että kansainvälisyys on lopulta yhtä luonteva osa koulumme arkea kuin naapurikoulun kanssa työskentelykin.

Kuluneen talven varrella on TellUs-tehtävänä ollut paitsi yhteisen digitaalisen adventtikalenterin kokoaminen (siitä oma postauksensa tässä blogissa), myös yhteiset oppitunnit meidän ja kumppanikoulujemme luokkien kesken:


NOKIAN KOULUN 4A JA KATALONIALAINEN LA BASSAN KOULU

Ensimmäiset kansainväliset oppitunnit pidettiin Nokian koulun 4A-luokan ja katalonialaisen La Bassa koulun kanssa. (Näiden luokkien aiemmasta yhteistyöstä oma postauksensa tässä blogissa.) Meet-yhteyden aluksi oppilaat esittelivät itsensä ja kertoivat kukin itsestään englanniksi. Sitten pelattiin yhdessä Kahoot-maaottelu Suomi-Espanja. Aiheena oli jouluperinteet Kataloniassa ja Suomessa. Tässä linkki visaan: 

Christmas in Catalonia and Finland






VIHOLAN KOULUN 3C-LUOKKA JA KREIKKALAINEN TYRNAVOKSEN KOULU

Seuraavat yhteydet viriteltiin Viholan koulun 3C-luokasta Kreikkaan ja pidettiin yhteinen joulunalustunti kreikkalaisen Tyrnavoksen koulun kanssa. Ensin jutusteltiin englanniksi mukavia ja sitten pelattiin jouluinen Kahoot-peli ja vielä Blooket-peli englanninkielisillä joulusanoilla.


eTwinning-projektien myötä oppilaat ja opettajat ovat saaneet myös ystäviä, joiden kanssa yhteydenpito jatkuu koulun/työn ulkopuolellakin. Ylläolevassa kuvassa luokanopettaja Pirkko Mattila vilkuttelee Kreikkaan Georgia Katsouperille, jonka kanssa ystävystyi jo Act Green -projektimme aikana. 





NOKIAN KOULUN 3A-LUOKKA JA PUOLALAINEN KOULU NIEDZWIEDZISTÄ 

Ja vielä Nokian koulun 3A-luokka opettajiensa Jaana Selinin ja Antti Määtän johdolla ideoi ja suunnitteli yhteisen tunnin puolalaisen luokan kanssa maaliskuun alkupuolella. Kolmasluokkalaiset nokialaiset pääsivät oikeassa tilanteessa kokeilemaan miten englannin kielen taidoillaan jo pärjäävät. Lapset esittelivät itsensä puolalaisille ystävilleen ja oppituntiin kuului myös mm. oman maan perinteinen lauluesitys. 

https://youtube.com/shorts/PGRABwjPhpw


https://youtube.com/shorts/8SBFjZcbSUY?feature=share






Kommentit