Hometowns in Europe

  Hometowns in Europe


Lukuvuonna 2023-24 päätimme Nokia-Viholan koulussa ottaa monialaisiin oppimiskokonaisuuksimme mukaan tiiviin kansainvälisen yhteistyön. Teemana meillä on  "Kotikaupunkini Nokia" ja tavoitteena on laajentaa paitsi tietämystämme omasta lähiympäristöstämme ja kotikaupungistamme, myös muiden eurooppalaisten maiden kaupungeista; Voimme vertailla niitä keskenään löytäen samankaltaisuuksia ja eroavaisuuksia. Projektissa on tärkeänä tavoitteena myös tutustua ulkomaisiin kumppaneihimme ja kerryttää englanninkielen taitojamme luomalla oikeita kielenkäyttötilanteita, motivoitua ja rohkaistua käyttämään vierasta kieltä.  

Pyysimme mukaan jo ennestään tuttuja kumppaneita eri Euroopan maista ja etsimme joitakin uusiakin eTwinningin avulla. Perustimme eTwinning-projektin nimeltä Hometowns in Europe. Mukaan saimme kouluja/kotikaupunkeja Kreikasta (Tyrnavos, Larissa ja Damasi), Portugalista (Vialonga), Puolasta (Niedzwiedz) , Sloveniasta (Senovo), Espanjasta (Torregrossa) ja Ruotsista (Hallen). 

Vuoden varrella teemme yhteistyössä erilaisia tehtäviä, jotka avaavat kotikaupunkejamme eri näkökulmista: niiden historiasta, rakennustyyleistä, luonnosta, urheilu- ja harrastusmahdollisuuksista, taiteesta, yritystoiminnasta, jne.  Tehtäviä tehdessämme kehittyvät niin opettajien kuin oppilaidenkin TVT-taidot ja tietämys erilaisista digitaalisista alustoista ja työkaluista lisääntyy. 

 

Projektissa on oma tehtävänsä jokaiselle lukuvuoden kalenterikuukaudelle. 

LOKAKUUSSA koostimme Book Creatoria käyttäen kotikaupungeistamme sähköisen esittelykirjan. Esittelyt ovat monimuotoisia: niiden joukossa on mm.videoita, diaesityksiä, oppilaiden piirustuksia, tarinoita. Kirjoja tutkittiin luokissa ja kotona ahkerasti ja niiden pohjalta keskusteltiin, vastailtiin kysymysmonisteisiin ja pelattiin Kahootteja. 


 



  




MARRASKUUSSA ryhdyttiin kuvaamaan kotiemme, koulujemme ja kotikaupunkiemme ovia ja ikkunoita. Näistä koostetaan kuvakollaaseja, jotka kertovat omaa kieltään kaupunkiemme eroista ja yhtäläisyyksistä rakennustyyleissä, tunnelmissa, joulukoristelussa...


JOULUKUUSSA availlaan joka aamu saman adventtikalenterin luukkuja kaikissa kaveriluokissa. kalenteri koostettiin Advent My Friend -sovelluksella ja kaikki kumppanit tuottivat siihen videoita talvisista ja jouluisista aiheista.
 

                                 




Yhteisten kuukausitehtävien lisäksi luokat voivat vuoden varrella pitää yhteyttä vapaamuotoisesti keskenään yli maarajojen (esim. kirjoitella kirjeitä, chattailla, pelata Kahoot-visoja...)

Virtuaaliset joulu- ja kevätjuhlat järjestämme myös Google Meetin avulla. 


 



Kommentit