Hometowns/kevät 2024

 eTwinning projektimme "Hometowns in Europe" jatkuu kevätlukukaudella 2024.

Joulukuussa meillä oli yhteinen joulutapahtuma Meetin välityksellä. Ulkomaisten kumppanikoulujemme oppilaat saivat kysyä suorassa lähetyksessä joulupukilta kysymyksiä, julkaisimme yhteistuotantona koostamamme joululaulun ja pelasimme jouluaiheisen Kahoot-visan. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa! 🎶






Tammikuussa ryhdyimme kokkaamaan. Vuorossa oli kotikaupunkiemme perinteisten ruokien esittely ohjeineen. Koostimme Storyjumperia käyttäen e-kirjan, jossa kehystarinana Elena kiertää Eurooppaa ja vierailee kaikissa Hometowns-kouluissa tutustumassa paikallisiin herkkuihin. Linkki tässä alla muidenkin koulujen iloksi. Reseptien mukaan saa vapaasti kokkailla muuallakin: 




Helmikuussa pistettiin jalalla koreasti ja tanssittiin paikallisia perinteisiä tansseja. Padlet-kartalta löytyy YouTube-videoita, joitten avulla voimme kokeilla toistemme tansseja itsekin. 

 


  


Maaliskuussa esiteltiin paikallista taidetta puolin ja toisin sekä koostettiin emaze-esitystä kotikaupungeistamme lähtöisin olevista kuuluisista henkilöistä. Tämä galleria on vielä työstövaiheessa, mutta linkki siihenkin tulee tänne heti kun se on julkaisuvalmiina. 

Yhteisten kuukausitehtävien lisäksi olemme olleet yhteyksissä ulkomaisten kaveriluokkiemme kanssa kuka mitenkin: on pidetty yhteisiä oppitunteja, vaihdettu sähköposteja yms. 

Yhteistyö portugalilaisen Vialongan koulun kanssa on kehittynyt niin läheiseksi, että sieltä oli meillä opettajia job shadowing -viikkoa viettämässä jo toistamiseen. 

Projektityö saattaa luoda oikeita ystävyyssuhteitakin 😊

Rohkeat vieraamme tutustuivat suomalaisiin perinteisiin avantouintia myöten!

Viikon varrella portugalilaiset saivat kattavan kuvan Nokia-Viholan koulun toiminnasta ja pääsivät tutustumaan myös Emäkosken ja Harjuniityn kouluihinkin. Näin toimii yhteistyö Nokialla koulujen väillä!! 


Projektimme on tarjonnut hienoja näköaloja moneen eurooppalaiseen kotikaupunkiin ja tuonut ihan uuden ulottuvuuden koulumme monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin! Jatkossa meillä on tarkoitus perustaa vastaavanlainen eTwinning-projekti vuosittain aina kulloisenkin mokkimme teeman ympärille. 














Kommentit